05 юни 2009

Tae Bo – фитнес аеробика в ритъма на танца !



Т - като total (тотално),
А - като awareness (съзнание),
Е - като exellence (превъзходство),
В - като body (тяло),
О - като obedience (послушание).

Или по друг начин казано –
Тотално превъзходство на съзнанието и послушание на тялото!

Tae Bo е невероятна фитнес система – комбинация от Таe Куон До, бокс карате и аеробика. Създател на Tae Bo е американецът Били Бланкс, който самият е седемкратен световен шампион по карате и носител на седма степен черен колан по Тае Куон До. Хореографията е изградена на основата на серия от удари, ритници и аеробни стъпки, на фона на ритмична, мотивираща музика.
Самият Били Бланкс определя Tae Bo като комбинация от самоконтрол характерен за бойните изкуства, сила характерна за бокса и грациозност и ритам идващи от аеробиката. На човек не му е нужен дълъг опит с аеробика или Тае Kуон До, за да тренира Tae Bo.
Освен, че е приятен за практикуване спорт, Tae Bo е отличен начин за горене на калории, оформяне мускулатурата на тялото, придобиване на сила, издръжливост и по-здрав дух. За да е по-силен и траен ефектът от отслабването е препоръчително Tae Bo да се комбинира с подходящ режим на хранене: консумирайте повече плодове и зеленчуци, пилешко месо, бяла риба, избягвайте високомаслените млечни продукти, шоколадът и подсладените безалкохолни напитки. Идеална храна след тренировка са бананите. Ограничете храненето късно вечерта.
Като всяко начало практикуването на спорта може да ви се струва трудно, но с всяка тренировка ще става все по-лесно, а и резултатите от упорития труд не закъсняват. Tae Bo e все по-предпочитан спорт от жените тъй като оформя отлично седалището и бедрата.
Препоръчително е да се практикува 3 пъти седмично.


Няма коментари: