26 юли 2009

Глутеус ритник на колянна опора (gluteus kik back) !




Ако искате да имате оформено и секси дупе като това ,тогава залавяйте се сериозно и включете в своята програма упражнението ,което сега ще ви представя.

Глутеус ритник е много популярно упражнение в дамските групови програми като каланетика ,пилатес ,боди скълпт и много други стилове в които има включени упражнения за проблемните зони при жените.



Изпълнението му е лесно и ефикасно.Лесно е само на пръв поглед ,след последното повторение в сериите би трябвало да усещате напрежението в седалището и повдигания крак,който се явява като работна тежест.

Има различни варианти на изпълнение :

Вариант 1 :

От колянна опора изнасяте единият крак назад опънат в контра шпиц. Не забравяйте за да подържате крака в контра шпиц трябва да знаете,че водеща е винаги петата на крака.Повдигате крака нагоре до нивото на тялото задържате за секунда и отпускате крака надолу без пръстите да докосват пода. Повтаряте до 20 повторения или казано 2 серии от 10 повторения.
От това положение можете да вдигните нивото до средата на тялото и от там избутвате още малко нагоре,като не забравяте крака е винаги с обърната пета нагоре (контра шпиц.)Връщате крака до нивото на тялото не отпускате до долу.
Повтаряте отново 20 пъти.
Ако искате да усложните още малко имате ритник през три нива.Като кракът тръгва от долу,минава през среда и се избутва още малко нагоре.На всяко ниво задържате по 1 секунда.
Повтаряте 15-20 пъти.

Вариант 2 :

Отново сте на колянна опора,изнасяте отново единият крак назад,но го свивате в коляното под ъгъл от 90 градуса.Избутвате петичката нагоре,кракът се подържа в контра шпиц стегнат.При връщане на крака коляното не докосва пода.
Тук можете да направите около 20 повторения.

Очаквайте още упражнения за хубаво дупе и не забравяйте постоянството е ключът към успеха и съвършенството !

Няма коментари: