22 септември 2010

Нови фитнес тенденции: кардио пилатес!





В началото на есента, когато вече сме изчерпали солидна част от възможностите си за почивка, сме далеч по-склонни да включваме и спортуването в дневната си програма.

Обичайните занимания като тренировки с тежести, бягане на открито и на пътека или масовите аеробик-групи може би не ви мотивират достатъчно, но има и нови възможности, които ще разнообразят тренировката ви.

Ето и следващата:

Кардио пилатес

Популярната система от упражнения пилатес често наричат новата йога, защото е по-статична, но значително по-тонизираща.

Новата й разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес обаче е нов и доста по-ефективен начин за поддържане на добра форма.

Тази тренировка има няколко варианта. В САЩ е популярен този, при който се използват предимно постелка, гирички и допълнителни пособия като топки, ластици или въженца.




В Европа пък се използват повече специални уреди за тренировка и разтягане.



Последните не са като типичното масивно фитнес-оборудване, а действат на принципа на съпротивлението чрез ластични въжета или пружини и нямат допълнителни тежести. Основният от тях се нарича Reformer и е най-популярният пилатес-уред, може спокойно да се използва и у дома.



Именно на Стария континент се практикува и още един вид тренировъчна програма – кардиолатес, в която се включват и колела, подобни на тези за спининг.

Най-големият плюс на подобрената пилатес-тренировка е това, че засяга мускулите на цялото тяло, при това еднакво добре.



Кардио елементът засилва изразходването на калории и топи подкожните мазнини по-добре, отколкото при стандартния и по-статичен пилатес.

У нас вече има няколко опита за създаване на подобни класове, но все още не сме чували за зала, която да разполага с Reformer-и. Но определено бихме пробвали часовете по кардиолатес.

Из : http://woman.hotnews.bg/

8 коментара:

почивки лято 2012 в Кушадъсъ каза...

много полезна инфомация, очакваме с нетърпение нови публикации, поздрави

диабетични храни каза...

Пилатес си остава най-добрата основа за разработване на всякакъв вид упражнения.

туроператори каза...

Прекрасно е че и в нас започнаха да навлизат и да стават популярни този кардио пилатес. До колкото знам и аз това е система от упражнения пилатес често наричана още новата йога, защото е по-статична, но значително по-тонизираща.Новата й разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес обаче е нов и доста по-ефективен начин за поддържане на добра форма. Снимките са много хубави и човек придобива представа за какво става дума, ако не е чувал все още за този вид тренировка. Много стяга и е напълно подходящо за жените.

рокля каза...

От скоро започнах да се интересувам малко повече от този вид спорт и мисля да започна да го практикувам, понеже ми се вижда страшно полезен интересен.Популярната система от упражнения пилатес често наричат новата йога, защото е по-статична, но значително по-тонизираща.
Новата й разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес обаче е нов и доста по-ефективен начин за поддържане на добра форма.От нещата и резултатите, които видях се убедих в качеството и ако си поставиш за цел да го правиш редовно ще останеш доволен няма как иначе.

море в турция каза...

Трябва да сме много доволни, че вече и у нас се развита тази популярна система от упражнения пилатес често наричат новата йога, защото е по-статична, но която е значително по-тонизираща.Тази нова разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес обаче е нов и доста по-ефективен начин за поддържане на добра форма.И всеки който се захване с нея ще види резултатите след не много дни.
Тази тренировка има няколко варианта. В САЩ е популярен този, при който се използват предимно постелка, гирички и допълнителни пособия като топки, ластици или въженца.Благодаря за тази важна информация. Със сигурност ще видя къде може да се тренира и ще се запиша задължително.

туристически агенции каза...

Благодаря за тази нова разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес, доколкото съм запозната е много по резултатна!
Хубаво е , че тренировката има няколко варианта, някъде се използват предимно постелка, гирички и допълнителни пособия като топки, ластици или въженца.
Може да се използва и фитнес-оборудване,като действат на принципа на съпротивлението чрез ластични въжета или пружини и нямат допълнителни тежести. От тези упражнения няма как да не се видят резултати още след първите седмици, разбира се само ако сме сериозно.

дайвинг египет каза...

Именно това ме спечели в този спорт, че най-големият плюс на подобрената пилатес-тренировка е това, че засяга мускулите на цялото тяло, при това еднакво добре.При нас жените точно това искаме, не наблягаме само на един мускул,който да се откроява като при мъжете, да речем ръцете им.
Този кардио елементът засилва изразходването на калории и топи подкожните мазнини по-добре, отколкото при стандартния и по-статичен пилатес.Сега в този по заседнала= зимен период имаме нужда от малко раздвижване.Добре, че и у нас се развива доста скорострелно.

дайвинг египет каза...

Доволна съм и изключително щастлива, че новата й разновидност, наречена кардио или динамичен пилатес е и доста по-ефективен начин за поддържане на добра форма.Вече и у нас се развива масово и все повече дами се записват на него.Тази тренировка има няколко варианта. В САЩ е популярен този, при който се използват предимно постелка, гирички и допълнителни пособия като топки, ластици или въженца.Ние съм убедена че ще си добавим нещо българско в което няма нищо лошо стига да се тренира и спортува.