19 август 2009

Въртенето на обръч - като детска игра забавно и приятно !


За тонус и разнообразие на вашата спортна програма можете да включите въртене на обръч ! Нещо забавно,полезно и приятно.Или 3 в 1 !

Въртенето на обръч може да ви върне в детските ви години,но чрез него повишавате сърдечния ритъм, а това означава изгорени калории и тонус.Стяга мускулите на корема и седалището, подобрява координацията.


Първо трябва да намерите подходящият обръч за вас.Детският обръч няма да ви свърши работа , защото е прекалено малък.Трябва да стига някъде до средата на корема ви, когато го подпрете до събраните си стъпала.
Специалистите по упражнения с обръч съветват да е дървен, а не пластмасов, защото изисква повече усилия при въртенето.Можете да си го купите от спортните магазини, струват около 25 лева. Има и специални масажиращи обръчи, с малки издатинки от вътрешната страна.

И така :

За начинаещите - десет пъти по две минути !

Натоварването трябва да е по малко, но често. На ден трябва да ви се събират поне десет пъти по две минути.

За напредналите - половин час всеки ден !

В този случай въртенето на обръч си е сериозна и съсредоточена кардиотренировка.Загряването е задължително.След това започвате с класическото въртене на кръста в продължение на три-пет минути, за да тонизирате талията.Продължителността зависи от издръжливостта ви. Първият път засечете колко време можете да издържите и всеки следващ път увеличавайте времето с още 15 секунди.

Не забравяйте ! Добрият резултат винаги се постига с постоянство и правилен хранителен режим!

Няма коментари: