22 юни 2009

Изкушението ...златист тен !



Лято е ...Слънчевите дни стават все по-ослепителни и ни примамват не само да се събличаме повече, но и да мечтаем за по-тъмен тен.
Оказва се, че за жените потъмняването на кожата е като вълшебен фотошоп инструмент, който сваля по няколко килограма от фигурата им.

59% от жените според направена анкета от едно британско списание твърдят, че колкото по-тъмен е тенът им, толкова по-слаби и секси се чувстват и те самите.
Според изследователите чрез оптична измама шоколадовият загар сваля средно 3 килограма от теглото.
Обаче 72% от жените се страхуват от рак на кожата и са максимално отговорни към излагането на слънце.
Малко повече от половината участнички в проучването (51%) предпочитат автобронзантите пред солариумите и слънчевите бани.
Експертите отчитат, че тревогата относно раково заболяване на кожата расте, тъй като то има най-силен поразяващ ефект в сравнение с другите злокачествени болести.
Болните от рак на кожата се увеличават главоломно през последното десетилетие, а предупрежденията срещу излагането на слънце са все по-настойчиви.
Няма да ви напомням отново колко е важно да се пазите от вредните лъчи. Това не означава да спрете разходките си под слънцето, а само да внимавате с продължителността и безопасността им.
До някъде има вариант с ,който да избегнем опасното излагане на слънце с автоброзиантите,нанасянето им е по-лесно, консистенцията – по-гладка, и изобщо, ако искате да сте с цвят на плътен белгийски шоколад, по-добре не прекалявайте със слънцето за тази цел.Но....лично аз не съм сигурна до колко е безвреден и техният състав за кожата.Нямам на 100% доверие и на козметичната Индустрия така,че най-добре е всичко да бъде в умерени дози и да не се прекалява.

Няма коментари: