19 октомври 2009

Body Pump - напомпване и изгаряне на мазнини !

Аеробна програма като никоя друга. Групова тренировка с щанги и степ платформи и всичко това на фона на страхотна музика. Трябва да опитате Боди Пъмп, ако сте начинаещи във фитенса, и особено ако намирате фитнес заниманията за скучни.С Боди Пъмп чудесно ще разнообразите вашите тренировки . С Боди Пъмп ще стегнете мускулатурата си, и ще свалите и някой килограм както и да повишите издръжливостта си.

Какво всъщност е Боди Пъмп?

Боди Пъмп е фитнес-аеробик програма с тежести. Използваните тежести са леки щанги, дъмбели и собствено тегло. В допълнение се ползва широка степ платформа. Ще изпълнявате поредици от базови фитнес упражнения в тон с броенето на водача в групата, ще се потите много в рамките на 60 минути. Хубавото е ,че ще можте сами да си прецените с каква тежест да работите.

Програмата е измислена от Филип Майлс, собственик на новозенландската компания за фитнес и танцови програми Les Mills International през 1991 г. Основната идея на Майлс е да вкара мъжете в залите по аеробика.

Какво е характерно за Боди Пъмп?

Преди всичко мускулните групи се тренират винаги в един и същи ред, както са разпоредили експертите на компанията създател. На всеки три месеца към отделните клубове по цял свят се дистрибутират новите версии на програмата. Така Вашият инструктор може да избира различна музикални части от различните музикални версии на програмата, като прави определени комбинации от тях за максимум мускулно напомпване. Музиката се използва за напътствие към участващите понеже винаги една музикална част се съчетава с точно определено упражнение. Системата е разработена така, че в различните части на програмата пулсовата честота на сърцето се повишава или спада, в допълнение аеробният капацитет се изменя съобразно ударите в минута (ритъма) на музикалното парче.

Как протича един Боди Пъмп час?

Започва се със загрявка. Най-често тя се състои в изпълняване на частична тяга и трапецовидно повдигане в тона на музиката. След няколко минути се започва с част първа. Мускулните групи се редуват в различен ритъм съобразно коя лицензирана програма е решил да използва инструкторът Ви.


Ето една примерна програма на Боди Пъмп тренировка:
1. загрявка
2. клякания
3. изтласкване на щанга от лег за гърди
4. гръб - мъртва тяга и гребане от наклон
5. трицепсови разгъвания
6. бицепсови сгъвания
7. рамене - раменни преси
8. корем
9. накрая се завършва с разнообразни разтягащи упражнения.

Кои мускулни групи ще натоварите в Боди Пъмп програмата? Програмата е замислена да натовари всички основни мускулни групи. Нищо не остава подценено, това е и една от основните причини за глобалния и успех. Тя е изградена цялостно и може да поддържа тялото Ви самостоятелно - без други спортни прояви.

Какви резултати да очаквате от Боди Пъмп?
* загуба на тегло
* увеличаване на мускулната маса
* увеличаване на силовата издръжливост
* тонизиране


За съжаление трениращите от град Бургас не могат да се възползват от удоволствието на Body pump няма спортна зала ,която да предлага такава аеробна програма в своите графици поради простата причина,че няма и обучени инструктори.Затова пък можете да видите какво предствлява нагледно във видеото,което Ви предлагам.




Използвани са материали от :

1 коментар:

azaerobika каза...

Браво!Страхотна статия и дано се развие тази идея.Сигурна съм, че в Бургас ще има много почитатели и почитателки на Body Pump.