08 октомври 2009

Да изпратим лятото - парад на диетични коктейли !



Лятото свърши,но за всички които обичат разхладителните коктейли вижте моите предложения.Определено ще ви подействат освежаващо и ободряващо.И ще подобрят вашето настроение.

"Младост "- 230 ккал.
Сложете в сокоизстисквачката 6 средни домата,1 малък портокал,по връзка магданоз и целина/листа/ и 1/2 лимон.Готвият сок е богат на антиоксиданти ,които ще пазят кожата ви от стаеене.

"Здраве " - 137 ккал.
Пуснете в сокоизстисквачата 1 голяма яблка и един лимон.Намачкайте на пюре един банан и две кивита.Разредете пюрето със сока.Добавете лед .В тзи коктейл има много вит.С ,който пази от болести.

"Море от ум " - 250 ккал. Смесете сока от 12 моркова и 1 портокал и 1 с.л мед,щипка джинджифл и 250гр. нискмаслено кисело мляко.Разбийте добре и охладете.Ще си набавите поребната ви за добра памет и съобразителност фолиева киселина.

"Сила" - 142 ккал.
Изцедете сока на 1 лимон и 1 грейпфрут,добавете 20 мл. ликьор Blue Curacao разредете с чай.Имате отлично средство за възстановяване на силите след тежко физическо натоваране.

"Мексиканско полувреме"
6 с.л портокалов сок ,4 с.л сок от ананас,6 с.л сок от маракуя,1 с.л сироп от манго.Всичко се слага в шейкър и се разклаща.Налива се в чаша ,1/3 от която е пълна с кубчета лед.Сервира се със сламка и листенца мета за украса.

"Вратар"
1 с.л от прясно изцеден лимон,8 с.л портокалов сок,12 с.л сок от ананас и 1/2 с.л сироп от вишни.Всичко се слага в шейкър с лед и се разклаща.Налива се в чаша с 1/3 пълна с натрошени кубчета лед.Севира се със сламка и се гарнира с парченце портокал с кората.

"Австрийска Тренировка "
12 с.л силно кафе и 1,5 с.л сироп от кокосов орех.Съставките се разбиват шейкър с лед и след това се наливат в предварително изстудена чша.Напитката може да се поръси с канела .Най запалените австрийски фенове добавят топка ванилов сладолед или малко сметана.

"Засада от САЩ "
1 с.л лимонов сок,8 с.л сок от ананас и 1 с.л бадемов сироп /бадемов ликьор/.Всичко се слага в шейкъра ,след което се налива в чаша,1/3 от която е пълна с кубчета лед.Поднася се със сламка.Гарнира се с резенче лимон.Внимавайте с точните пропорции само така тази напитка има световен вкус.

"Феър Плей"
12 с.л сок от ананас,3 с.л сироп от кокосов орех/кокосова пина колада/,2 с.л сметана,3 с.л бял ром и 3 с.л кафяв .Съставките се разбиват задно с кубчета лед в шейкър,след което напитката се изсипва в 1/3 пълна чаша с лед.Сервира се със сламка.Гарнира се с 1/4 парченце пресен ананас.

Няма коментари: