15 октомври 2009

Странична опора - планк !

Странична опора или страничен планк ще ви помогне да развиете силата на косите коремни мускули като стабилизира и мускулите на цялото тяло.
Ще ви покажа различни варианти.

Вариант 1 !


Застанете на една страна на коляно и се подпрете на ръка, като противоположната сочи нагоре. Вдигнете крак водоравно. Задръжте статично това положение докато се изморите и сменете посоката.Направете 3 серии като минимално задържате по 10 секунди.

Вариант 2 ! -Страничен планк с ротация.


Застанете на една страна на лакти и длан /или юмрук/ с опънати крака.Сложете горната ръка на кръста А.Бавно изпънете ръката нагоре В и я усучете под тялото С,тялото остава стегнато и не променя своята позиция.Направете 2-3 серии с от 5 до 10 повторения.

Вариант 3


Поставете дланите на пода точно под раменете и опънете ръцете,опънете и двата крака .Опорните точки следва да бъдат: длани/пръсти на краката. А.Извивате леко тялото настрани вдигнете нагоре ръката.Задръжте в това положение няколко секунди.Върнете в изходна позиция В .Можете да редувате ляво и дясно.А можете да направите няколко повторения само на една страна и след това на другата.