03 юли 2009

Промените във фитнес тренировките ви помагат да не скучаете !




Ходите на фитнес,имате съставена кръгова програма ,която спазвате стриктно .Но има и дни в които просто ви омръзва от тези упражнения и започвате да ги правите машинално забравяйки броя на сериите и повторенията .Иска ви се нещо ново,различно и не на последно място също толкова ефикасно.Което освен да ви натовари физически,ще ви накара да усетите по нов начин как мускулите ви се пълнят с кръв.Разбира се затова има и други варианти,които освен във фитнес залата може да правите и у дома или дори на открито близо до природата.


Ако искате да горите калории и мазнини, увеличавате интензивността на спортните си занимания. Ако искате повече мускулен тонус и сила, то тогава използвате по-големи тежести и сменяте програмата си.


Няколко различни техники, ще разнообразят програмата ви, и ще променят натоварването на тялото.

А това значи, че то ще реагира по-добре и по-бързо, както при всяка промяна.
Ако сте твърдо решени тази година да посещавате редовно фитнес залата и да постигнете атлетично-зашеметяваща фигура, имате моята пълна подкрепа.

Движенията, които се смятат за най-ефективни, обикновено се и използват най-често. Човешкото тяло обаче е доста умно и бързо свиква с всяко натоварване.

Ето защо разнообразието в тренировките ви е важно не само за постоянната ви мотивация, но и за видимата полза от тях.

И за да не се чудите как точно да разбиете установените правила във фитнеса, аз ще ви помогна с няколко идеи.

Този път ще ви представя упражнението ,което е известно в цял свят като
Български клек.

Натоварва основно мускулите на бедра и седалище.
Изпълнява се с помощта на платформа или пейка.Единият крак се изнася назад и се подпира върху платформа/пейка.Спускате надолу докато тазобедрената става се изравни с коляното на опорният крак.Долу задръжате за секунда и започвате да се издигате плавно до изходна позиция.

Упражнението може да се изпълнява и с допълнителни тежести,/гирички,дъмбели /но само от напреднали фитнес любители,които са усвоили техниката на изпълнение тъй като балансът става доста по труден.

Очаквайте още ... разнообразни и ефективни упражнения !

Няма коментари: