25 юли 2009

Глутеус мост !


Веднага започвам да ви показвам упражненията подходящи за избавянето от целулита.
Едно много лесно за изълнение упражнение,което обаче не бива да ви съмнява в неговата ефективност,акцентира върху мускулите на седалището и задната част на бедрата.Има няколко начина на изпълнение.Подходящо е както за тонизиране така и за подсилване на седалищната мускулатура.
За да изпълните упражнението се нуждаете от мека фитнес постелка на земя и обувки, които да не се хлъзгат.
Лягате по гръб на постелката, свивате крака и пренасяте тежестта върху петите.
Повдигнете леко пръстите. Позицията на стъпалата не се променя през цялото изпълнение.Повдигнете таза си колкото може по-високо, като балансирате с опънати върху постелката ръце.Когато достигнете връхна точка, задръжте за една секунда и започнете да спускате таза.
Варианти на изпълнение :
Стандартен : с разтворени крака. Този вариант натоварва преди всичко външната част на бедрата и седалището и преди всичко Gluteus Maximus.
Със събиране на коленете при повдигане и стягане на седалището. Този вариант натоварва преди всичко вътрешната част на бедрата и Gluteus Medius, Gluteus Minimus .

С изнасяне на седалище в ляво и вдясно при неговото повдигане.
Със събрани стъпала. При тази неутрална позиция се натоварването се разпределя равномерно. Тази позиция е най-подходяща за акцент върху Gluteus Medius и Gluteus Maximus.

Няма коментари: