12 август 2009

Фитнес-астрология !

Едно от последните увлечения на Холивуд е фитнес-астрологията. Както и сами можете да се досетите, в този случай фитнес програмата е съобразена със зодиакалния знак на трениращия.

Въздушни знаци: Везни, Водолей, Близнаци


Дори по време на спорт, родените под знака на Въздуха продължават да работят с главите си. За това се нуждаете от разнообразие. А за да не губите спортния си дух, са ви необходими чести тренировки (идеалният за вас режим е четири пъти седмично).
1. Пробвайте тренажорите, имитиращи гребане или каране на ски. Те тренират едновременно и тялото, и мозъка.
2. Изберете спорт в духа на Дзен, едновременно стимулиращ и мозъчната ви дейност, като китайската гимнастика тай чи или йогата.
3. Тренирайте на свеж въздух. Подходящи за вас са спортовете, които съчетават координация и умствена дейност, като волейбол и тенис.
4. Координацията на движенията ви е отлична, така че може да се занимавате със сложни танци от рода на съвременния фънк, който се основава на движенията на нюйоркските улични хип-хопъри.

Огнени знаци: Овен, Лъв, Стрелец


Представителите на тези зодиакални знаци са пълни с живот и искат да получат максимално удоволствие от всичко, с което се занимават. Разполагате с толкова много енергия, че сте в състояние да тренирате и по пет пъти в седмицата. Но за да поддържате добрата си форма, са ви достатъчни и две-три посещения в залата седмично, ако, разбира се, в останалите дни водите активен начин на живот. По характер сте общителни, за това за вас са много подходящи колективните тренировки.
1. Вас ви привлича новото. Така че опитайте да се занимавате с нещо като бразилската капоера или източния бой с мечове.
2. Особено подходяща за вас е високоскоростната аеробика, която напълно отговаря на енергията ви. Все пак, не забравяйте и за силовите тренировки в залата, които ще ви ободрят.
3. Играйте в отбор. Предложете на приятелите си да покарате ролери или велосипеди или да отидете на поход.
4. Вие обичате съревнованията: опитате който и да е вид източно бойно изкуство.
Водни знаци: Рак, Скорпион, Риби


Те са мечтатели и по-скоро биха предпочели масаж вместо спортни занимания. Все пак, движението ви е необходимо, защото тялото ви е склонно да задържа вода (в този се проявява „водната“ ви натура). А за да я изведeте от организма си, се нуждаете от чести физически натоварвания – ако не с редовни посещения във фитнеса, то поне със сутрешни джогинг и гимнастика.
1. Концентрирайте се върху пресата – тя е центърът на вашето същество.
2. Ходете в залата с приятелка или си намерете индивидуален треньор. По този начин ще се насърчавате да продължите тренировките.
3. За да „изхвърляте“ повече вода по време на тренировка, се занимавайте с аеробика или тае бо.
4. Занимавайте се с водни спортове най-малко веднъж седмично, защото водата е вашето второ местообитание. Плуване, водни ски, гмуркане с акваланг, ветроходство, сърфинг – всички те са подходящи за вас.

Земни знаци: Козирог, Телец, Дева


Представителите на тези зодиакални знаци са силни, като самата земя, което означава, че са в състояние да издържат натоварването на всеки спорт. Вие сте въздържани и спокойни, така че е наложително да планирате тренировките си предварително. Най-подходящият за вас спортен режим е три пъти седмично по 45 минути. Притежавате изключително силна воля, за да изпълните всичко, което сте решили: дори и решението ви да е да пробягате 5 км.
1. Вие сте доста издръжливи и затова често прекалявате с натоварването. Старайте се да се ограничавате, за да не претоварвате мускулите си.
2. Спортувайте на свеж въздух: бягане, дълги разходки, конна езда или голф. Не си губете времето с водни спортове: краката ви трябва постоянно да усещат твърда земя.
3. За да не се разочаровате твърде бързо от спортните си занимания, трябва много внимателно да си изберете инструктор.
4. Подходящи за вас са комплексни упражнения, при които се натоварват всички групи мускули. Така че, може да се занимавате с пилатес.

Няма коментари: