03 март 2012

Pole dancing – фитнес на пилон



Pole dancing (танци на пилон) – от стриптийз клубовете до фитнес залата. Pole dancing извайват изящно тяло и помагат на жените да преоткрият сексапила си. Танците на пилон са хем полезни, хем развлекателни.
Pole dancing се появяват в САЩ през 20-те години на XX век. Практикуват се от пътуващи артисти, като техен първоизточник е китайската акробатика. Постепенно танците на пилон се разпространяват в цирковете, баровете и кабаретата, а в края на миналия век са задължителни в програмата на стриптийз клубовете в САЩ и Канада. Днес pole dancing се превръщат във фитнес тренировка и намират уютно място във фитнес залата.
Pole dancing е доста изтощителна тренировка, тъй като включва катерене, висене, плъзгане и различни секси фигури около пилона. Натоварва всички мускулни групи.

Има различни видове пилон. Първият е постоянно прикрепен за тавана. Вторият е полусвързан за тавана чрез обтягане. Третият не е прикрепен нито към тавана, нито към пода, а обикновено е захванат за основа. Голям плюс на танците на пилон е, че помагат на жените да развият своята сексуалност.

Жените са родени да бъдат женствени и секси, но покрай майчинството и кариерата често пренебрегват тези свои качества.

Pole dancing - предимства

Изгарят много калории.
Идеална кардио тренировка.
Тонизират мускулатурата.
Подобряват танцувалните умения и пластичността.
Карат жените да се чувстват по-женствени, по-сексапилни и по-самоуверени.
Правят движенията по-плавни и по-грациозни.
Натоварват всички мускулни групи.
Забавни са.

Танците на пилон не са никак лесни. Изискват сила, издръжливост и предварителна подготовка. Тялото почти през цялото време се намира във въздуха и разчита на мускулите на ръцете и краката.

Начинаещите започват с изучаване на сексапилните и съблазнителни движения на тялото.

След това се преминава към упражнения за придобиване на сила и издръжливост и усвояване на различни фигури. Резултатът е не само красив и прелъстителен танц, но и стегнати бедра, ханш, ръце, пластичност, гъвкавост и тонизирана мускулатура на цялото тяло.

Холивудските звезди също залагат на pole dancing за извайване на секси тяло. Анджелина Джоли, Майли Сайръс, Деми Мур, Дарил Хана са сред знаменитостите, които поддържат фигурата и сексапила си с танци на пилон.

Няма коментари: